SDG’s

Blog

SDG’s

De zeventien Sustainable Development Goals (SDG’s) van de UN zijn voor veel van onze projecten leidend. Deze zeventien doelen zijn bedoeld om van de wereld een betere plek te maken voor 2030. Bij PDR zijn we ervan overtuigd dat de SDG’s een krachtig instrument zijn om positieve verandering te stimuleren.

Wat zijn de SDG’s?

De wereld van vandaag kent grote uitdagingen die dringend aangepast moeten worden, zoals honger, klimaatverandering en de biodiversiteitscrisis. Om een oplossing te bieden voor die problemen, zijn de SDG’s ontwikkeld. Deze doelen zijn in 2015 door alle 193 landen die lid zijn van de Verenigde Naties aangenomen. De doelen gelden voor alle landen en voor alle mensen om samen een groenere, eerlijkere en betere wereld bouwen voor 2030.

 

Hoe gebruiken we de SDG’s

De zeventien doelen bieden perspectief op een betere toekomst op lokaal, nationaal en internationaal niveau. De SDG’s kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden als richtlijn voor het beleid van een overheid, organisatie of burgerinitiatief. En het is mogelijk om maatschappelijke impact te meten aan de hand van de doelen.

 

Verantwoorde
voeding

Gelukkiger leven

voor iedereen

 

Meer info

Duurzame
leefomgeving

Draagvlak voor

innovaties

 

Meer info

Schone
technologie

In een

veranderende wereld

 

Meer info